Studiereis Polen met het PON

Tijdens seminars en congressen praten we veel over outsourcing en dan ook regelmatig over het uitbesteden over de grenzen. Maar wat kan je echt verwachten? Hoe gaat de samenwerking op afstand er uit zien? Is agile werken mogelijk? Hoe zit het met security issues?

Eind vorig jaar hebben we bedacht dat het aardig is om eens de proef op de som te nemen en met een groep (10-20) PON-leden op studiereis te gaan naar één van de landen waar veel aan outsourcing wordt gedaan. Daarom hebben we een mooi programma samengesteld naar de prachtige stad Wroclaw in Polen. 

Voorlopig programma:
Woensdag: Vlucht naar Wroclaw, lunch en bedrijfsbezoek 1, diner/overnachting
Donderdag: Ontbijt, bedrijfsbezoek 2 en 3, lunch/diner en overnachting
Vrijdag: Ontbijt, evt bedrijfsbezoek 4, vrije tijd, lunch en vlucht terug naar Amsterdam

Bezoek onder meer aan vestiging van IT bedrijven STX Next en TestArmy met Nederlandse of Engelstalige presentaties. Verder is een bezoek aan één van de grootste IT bedrijven gepland bij hun Security Operations Center (SOC) en staat een presentatie op het programma bij de Universiteit van Wroclaw. Oftewel een mooie combinatie van bedrijfsbezoeken, netwerken met locale bedrijfsleven, en het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.

Kosten bedragen ca. 800-900 euro (afhankelijk van beschikbaarheid en aantal personen). Kosten inclusief vlucht,  hotelovernachtingen, lunch, diner en vervoer ter plaatse naar alle bezoeken.

Interesse om mee te gaan? Laat ons dit weten via wouter@platformoutsourcing.nl. We nemen dan contact met je op voor nadere informatie.

Wroclaw
Door zijn ingewikkelde geschiedenis heeft Wroclaw sporen van de Tsjechische, Duitse en Poolse overheersing maar de hedendaagse stad behoort zeker tot een van de mooiste metropolen in Europa.

Wroclaw is de vierde stad van Polen en telt 664.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Odra, niet alleen op beide oevers maar ook op twaalf eilanden in de rivier, en telt 130 bruggen. Veel bezoekers vergelijken Wroclaw met Krakau, maar dan op een iets kleinere schaal. Door de eeuwen heen heeft de Wroclaw –de historische hoofdstad van Silezië –zich op een kruispunt van verschillende staten en culturen bevonden, met als gevolg een veelheid aan verschillende invloeden. Die van Bohemen, Oostenrijk en Pruisen zijn het meest nadrukkelijk waarneembaar. Je vindt er fraaie gotische kerken, herenhuizen in Renaissancestijl en paleizen uit de barok. Het stadsleven concentreert zich in de oude stad aan de overkant van Ostrow Tumski-het oudste deel. Ook is Wroclaw een stad die prachtige groene plekken heeft. Het meest beroemde is ishet Park het Park het Park het Park het Park Szczytnicki met zijn Japanse Tuin.