#denknoueersteensnajoh! winnaar PON Award Essayprijs 2016

Donderdagavond 15 december jl. hebben François van Heurn en Dirk van Sichem van Transition Experts de PON Award Essayprijs 2016 gewonnen. Tijdens de OM Dinershow werd de Award uitgereikt door de juryvoorzitter Bauke van Daalen voor de beste schriftelijke bijdrage aan het outsourcings vakgebied van dit jaar.

Volgens de jury is #denknoueersteensnajoh! een zeer toegankelijk boekje, met meerdere invalshoeken, en een doorleefde toon. Niet alleen fris, maar het blijft ook hangen. Door verschillende auteurs kent het boek leuke, verschillende invalshoeken. Het onderwerp is misschien niet echt vernieuwend, maar er gaan nog regelmatig transities mis en dus een zeer relevant thema.

De twee andere genomineerden die het net niet haalden waren Erik Beulen met het artikel Exit Management uit Outsource Magazine en de schrijvers van de PON Paper Lean Regie: Piet Beentjes, Thomas van Duijn, Ed Holtzer en Job Tabak.

De jury bestaande uit Bauke van Daalen (ISG en secretaris PON), Grace Peerkhan (PON bestuurslid) en winnaar van 2015 Jeroen Grondelle hebben de verschillende essays beoordeeld op drie criteria: vernieuwing, relevantie en inhoudelijke toegankelijkheid.

Het Platform Outsourcing Nederland heeft deze Essayprijs dit jaar in het leven geroepen om de waardering uit te spreken voor iedereen die hun outsourcingsdeskundigheid op papier deelt met anderen en op deze manier een bijdrage levert aan het verder professionaliseren van het vakgebied. Met deze award moedigt de vereniging iedereen aan om aansprekende en vernieuwende publicaties te verzorgen.