PON College nr. 2: Vested Outsourcing, Rules that will transform outsourcing

Het tweede PON College vond plaats op maandag 27 juni en werd gepresenteerd door Kate Vitasek, Universiteit van Tennessee.

Zij vertelt over een methode om daadwerkelijk een succesvolle samenwerking bij outsourcings te realiseren. We zijn blij dat ze hierover is komen vertellen, omdat de resultaten bijzonder zijn en de methode hier in Nederland nog nauwelijks bekend is.

KateVitasek.jpg?width=200Kate Vitasek heeft met haar team van de University of Tennessee, uitvoerig onderzoek gedaan naar wat werkt en wat niet werkt bij outsourcings. Vervolgens hebben zij technieken ontwikkeld om transformationele outsourcings te laten slagen en die getest in de praktijk. Die technieken werken goed. Ze zorgen onder meer voor een degelijke alignment van de business modellen van partijen, waardoor buitengewone resultaten kunnen worden gerealiseerd. Er lijkt daadwerkelijk sprake van een 'game changer'. Reden voor ons om haar naar Nederland te halen en haar (in het Engels) te laten vertellen over die technieken en de resultaten.
 
Kate is inmiddels een veelgevraagd spreker, trainer, schrijver van verschillende boeken en een internationale autoriteit op het gebied van strategische business relaties. Haar innovatieve outsourcing techniek ('Vested Outsourcing') is door tal van Fortune 500 bedrijven toegepast. Ze staat bekend om haar praktische adviezen over transformatie en innovatie door middel van zeer collaboratieve en strategische partnerships. Kate is regelmatig te gast bij Bloomberg radio en Fox Business News en haar werk is beschreven in meer dan 300 artikelen in tijdschriften als Forbes, Chief Executive Magazine, CIO Magazine, The Wall Street Journal, Journal of Commerce en het World Trade Magazine. Meer over deze technieken is te lezen in o.a. 'Getting to We - Negotiating Agreements for Highly Collaborative Relationships' en 'The Vested Outsorcing Manual'.

Presentatie Kate Vitasek

Artikel Arnoud van Gemeren, Outsource Magazine