Op 22 september 2016 organiseerde het PON Hét Outsourcing Kennis Congres. Dé bijeenkomst waar zowel leden als niet-leden kennis kunnen bijtanken, ervaringen kunnen uitwisselen en de de laatste trends op het gebied van sourcing tot zich kunnen nemen. Het congres biedt jaarlijks een podium waar sourcing professionals van zowel de vraag- als de aanbodzijde van de markt, alsmede medewerkers van kennisinstellingen, adviseurs en  advocaten aanwezig zijn. Klik hier voor de foto's die tijdens het congres zijn genomen.

Het thema dat dit jaar door de programmacommissie is gekozen luidt: "De Sourcingcycle, kennis, praktijk en inspiratie". Veel onderwerpen die tijdens PON bijeenkomsten worsourcingstrategie.png?width=300den behandeld zijn terug te leiden naar één van de fasen van de PON Sourcing Lifecycle. De cirkel die wordt doorlopen van het begin tot het einde van een outsourcing. Tijdens het kenniscongres van 2016 willen we een zo breed mogelijk beeld geven van alle fasen uit deze Sourcing Lifecycle. Met daarbij ruimte voor theorie, praktijk en inspiratie.

 

Presentaties
Hieronder volgen de presentaties van de verschillende sprekers. (NB. niet alle sprekers hebben hiertoe toestemming gegeven)

Keynotes
Marco Gianotten - New relevance in Outsourcing
Fons Trompenaars - How to take advantage of cultural differences 

Kennissessies
Bauke van Daalen - Strategie/besluitvorming 
Geert Heling - Transitie; de noodzaak van adequaat Change Management
Peter Bakker - Regie
Herald Jongen - Exit en (her)contracteren

Praktijksessies
Marcel Lacomblé (ProRail) - Case ProRail Software Beheer en Ontwikkel Partners voor maatwerk software ​
Michiel de Vries (ING) en Khaled Dadi (DLA Piper) - Agile/DevOps oranje gekleurd, ING’s best practices

Inspiratiesessies
Bram Braat (Brinkhof), Emma Keulen (Schiphol), Eelco Bonsing (Capgemini), Reinier Kalmijn (UvA) - Aanbestedingsrecht van alle kanten belicht
Frank Grift (Quint), Arno Gerrits (Sanquin), Wim Peperstraten (T-Systems), Sander Meijer (NS), Hans Veenman (Rogare) - SIAM in de praktijk
Gerrit Jan Zwenne (Universiteit van Leiden) - Privacy wetgeving en outsourcing

Workshop
Fons Trompenaars, John Tros en Sebastian Tijl (KPMG) - The (IT)sourcing tango

Sponsorsessies
Richard Thoben (Capgemini) - One size doesn't fit all
Esther Kruisinga (GGZ Rivierduinen) - Tranisitie en transformatie bij GGZ Rivierduinen

Tijdens het afsluitende programma De Outsourcing Draait Door was een primeur te zien van een animatiefilm die gemaakt is door een werkgroep van het PON onder leiding van Willemien Fokkens. Het filmpje is gemaakt naar aanleiding van een 14-tal interviews met IT en sourcing managers bij diverse ondernemingen. In het filmpje is te zien hoe men in een steeds sneller veranderende wereld, onder meer door digitalisering, om zou kunnen gaan met de regie van alle betrokken relaties.